Nice to Meat

Nice to meat

Bijna 120 jaar geleden begon Nice to Meat in Amsterdam als een ambachtelijke slagerij. Dankzij kwaliteit en service mochten ze hun specialiteiten al snel leveren aan hoofdstedelijke hotels en restaurants. Een traditionele, ambachtelijke aanpak, in combinatie met een efficiënte en stipte werkwijze, zorgde in de 20e eeuw voor een gestaag groeiende klantenkring. Nu al weer vele jaren is Nice to Meat in handen van de Amsterdamse slagersfamilie Pouw. Voor bestaande en nieuwe relaties een garantie dat de kwaliteitsfilosofie in ere wordt gehouden.

Nice to Meat importeert Black Angus Beef uit de Verenigde Staten. Dat is niet wat je noemt een streekproduct, maar vlees als dit, met deze constante topkwaliteit, is van Nederlandse bodem gewoon niet te krijgen. Die prachtige zwarte runderen zijn helemaal vrij en uiteraard worden ze niet behandeld met hormonen of antibiotica. Alleen in de laatste maanden worden ze bijgevoerd met maïs, dat ervoor zorgt dat het vlees prachtig dooraderd is.

Naast het rundvlees levert Nice to Meat ook varkensvlees van Nederlandse bodem aan ons, niet van zomaar een varken, maar van het Berkshire-varken. De varkens lopen vrij rond bij Kees Scheepens in Best, Noord-Brabant, waar ze op een zorgvuldig samengesteld dieet staan van granen en appels.